Alles voor dier en tuin | Altijd binnen 24u verzonden | Gratis verzending vanaf €75,- in de regio * |

Blog

hoeveel groenkalk gazon

Hoeveel groenkalk voor een prachtig gazon, en waarom moet u dit strooien?

Een prachtig gazon begint met een gezonde bodem. Groenkalk, ook bekend als kalk of calciumcarbonaat, speelt een essentiële rol bij het creëren en behouden van de juiste zuurgraad van de bodem en het stimuleren van een weelderige grasmat. Maar hoeveel groenkalk heeft uw gazon eigenlijk nodig, en wanneer kunt u dit het beste aanbrengen?

Lees meer
kalkkorrels gazon

Alles wat u moet weten over kalkkorrels voor uw gazon

Een gezond, groen en prachtig gazon is de droom van elke tuinliefhebber. Om deze droom te verwezenlijken, is goede zorg voor het gras essentieel. Een aantal factoren zijn daarin belangrijk: waaronder de pH-waarde van de grond. Eén van de handigste hulpmiddelen om de pH-waarde van uw gazon te optimaliseren, zijn kalkkorrels. In deze blog vertellen we u graag meer over wat kalkkorrels doen voor uw gazon.

Lees meer

Poot goed POOTGOED

Poot goed POOTGOED Wil je aardappelen uit eigen tuin? Het is zeker mogelijk! Hoe en wat? We leggen het je graag uit! Er zijn verschillende soorten pootgoed. Het verschil zit hem met name in de vroege of late soorten. En...

Lees meer
Pavo inshape

Uw paard gezond laten afvallen met Pavo Inshape

Zoekt u naar een manier om uw paard op een gezonde en verantwoorde manier af te laten vallen? Dan helpen we u bij Teurlings de Mulder graag een handje. U kunt bij ons namelijk Pavo Inshape verkrijgen, wat zorgt voor de juiste voeding van uw paard terwijl deze bezig is met afvallen. Dit is onderdeel van het Pavo Inshape Program, het complete afvalprogramma voor paarden.

Lees meer
DCM Vital Green

DCM Vital Green

Wilt u het gazon nog helemaal zomer klaar maken? DCM heeft hiervoor een speciale meststof geproduceerd die uw gazon een flinke boost geeft voor de warmere maanden: de Vital Green. De formule van deze meststof geeft optimale bescherming tegen de droogte. Wij leggen u graag uit waarom dit de topper onder de meststoffen is.

Lees meer
De maand van het gebit

De maand van het gebit

Bent u op de hoogte van de gezondheid van het gebit van uw hond of kat? Elke tweede maand van het jaar besteden wij extra aandacht aan de gebitsverzorging van onze huisdieren. Februari is namelijk de maand van het gebit. Wij adviseren u de beste producten voor uw dier en vertellen u alles wat u moet weten.

Lees meer

Wilt u de beste verzorging voor uw senioren hond of kat?

Door de verbeterde verzorging die wij onze honden en katten kunnen geven worden zij steeds ouder, maar op een bepaald moment worden onze geliefde huisdieren toch oud. Wilt u de beste zorg kunnen verlenen? Wij vertellen u alles over de beste innovatieve gezondheidssupplementen.

Lees meer
najaarsbemesting

Bescherm uw tuin met najaarsbemesting

Het klinkt enigszins onlogisch, het bemesten van uw tuin in het najaar, maar het is eigenlijk het beste moment. Het beschermt uw tuin bovendien tegen de koude wintermaanden die er aan zitten te komen. Er zijn wel een aantal dingen waar u op moet letten als u in het najaar de tuin wilt bemesten. Wij leggen u graag uit hoe u hier het beste mee om kunt gaan.

Lees meer
Optimale verzorging kat

Optimale verzorging van uw kat

Lekker op schoot op de bank, hangend in krabpaal of al spinnend op de vensterbank, uw kat is een trouw lid van het gezin. Daarom is het van belang om goed voor uw kat te zorgen. Er komt echter best wat kijken bij het gezond en fit houden van uw kat om zo lang mogelijk te genieten van zijn of haar aanwezigheid in huis. Wij leggen u graag uit hoe u optimaal voor uw kat kunt zorgen.

Lees meer
Bescherm uw huisdier tegen de hitte

Bescherm uw huisdier tegen de hitte

De zomer is in volle gang en dat betekent steeds hogere temperaturen. Niet alleen wij hebben last van die warmte, ook uw huisdier krijgt het zwaar vanwege de hitte. Daarom is het belangrijk uw huisdier goed te beschermen tegen oververhitting, want dit kan gevaarlijk en in het ergste geval zelfs dodelijk zijn. Des te meer reden uw huisdier goed in de gaten te houden. Wij leggen u graag uit hoe u uw huisdier het beste kunt helpen.

Lees meer