Over ons

Mengvoeders – Agrarische benodigdheden – Dierenspeciaalzaak – Tuinartikelen

Bij Teurlings De Mulder is er aandacht voor elk dier en alles wat met het houden van dieren te maken heeft.

Als specialist in veevoeders en dierenbenodigdheden zijn ze al honderd jaar een vaste waarde in Casteren en omgeving! Opgericht in 1914, door de overgrootvader van de huidige eigenaar Kees Teurlings, is er nu al de vierde generatie ‘mulder’ in Casteren. In honderd jaar tijd maakte het bedrijf vele verplaatsingen en vernieuwingen door, om te worden tot wat het nu is.

Wie vanuit Hoogeloon Casteren binnenrijdt, kan de ruime inrit van de winkel niet missen. Een ruime parkeerplaats leidt naar een modern winkelpand van ruim 300 vierkante meter. Op deze plek is er aandacht voor elk dier en alles wat met het houden van dieren te maken heeft. ‘We hebben alles voor een muis, maar ook voor een olifant’, is een van de vaste slogans binnen het bedrijf.

Toen overgrootvader Noud Teurlings aan de oevers van de Beerze de ‘Casterense Molen’ begon, was dat nog de tijd van het malen van het graan. In 1945 was de molen spil in de radio-smokkel, waarna het pand tot de grond toe afbrandde. Grootvader Cees Teurlings concentreerde zich daarna verder op de veehouderij. Vanaf 1970 verhuisde de maalderij naar de Schoolstraat in het centrum van Casteren. Toon Teurlings bouwde daar verder aan het bedrijf en concentreerde zich steeds meer op de meelhandel. Toen Kees Teurlings, de huidige eigenaar, zijn intrede deed, kwam de huidige locatie van het bedrijf in beeld. Aan de dorpsstraat 30A is er nu een winkel en handelsonderneming, die toekomstbestendig genoemd mag worden. Met vijf personeelsleden, twee eigen vrachtwagens voor de toelevering en bulklevering aan veehouders uit de regio, is de zaak verder uitgegroeid tot een bruisend bedrijf.

Nu in 2018 hebben we de stap genomen om een webshop te beginnen.