Bescherm uw huisdier tegen de hitte

De zomer is in volle gang en dat betekent steeds hogere temperaturen. Niet alleen wij hebben last van die warmte, ook uw huisdier krijgt het zwaar vanwege de hitte. Daarom is het belangrijk uw huisdier goed te beschermen tegen oververhitting, want dit kan gevaarlijk en in het ergste geval zelfs dodelijk zijn. Des te meer reden uw huisdier goed in de gaten te houden. Wij leggen u graag uit hoe u uw huisdier het beste kunt helpen.

Herken hitteproblemen

Bescherm uw huisdier tegen de hitteMet de bijzonder hoge temperaturen van bijna 40 graden is het duidelijk dat iedereen hier last van heeft. Maar ook bij wat minder hoge temperaturen kan uw huisdier hier al last van hebben. Ze kunnen immers niet goed tegen warmte. Daarom is het van belang om hitteproblemen te herkennen bij uw huisdier. Naast dat uw huisdier heet aan voelt en snel ademt ziet u ook dat dieren die last krijgen van de hitte heel futloos zijn. Mogelijk gaan ze zelfs braken of kwijlen en willen ze niet of weinig meer eten. Wanneer u dit merkt moeten de alarmbellen afgaan.

Tips voor verkoeling

Er zijn gelukkig verschillende dingen die u kunt doen om uw huisdier te beschermen tegen de hitte en voor verkoeling zorgen. Dit kan al door een verkoelende plek op te zoeken maar bij Teurlings de Mulder hebben we ook speciale verkoelingsproducten die u kunt gebruiken. We zetten per huisdier wat tips op een rij die verkoeling geven.

Honden

Voor honden is zwemmen een uitstekende manier om af te koelen. Dit kan in het bos maar ook gewoon in een zwembadje in de tuin. Lange wandelingen in de hitte zijn geen goed idee en voornamelijk asfalt kunt u beter vermijden gezien de gevoelige voetzolen van de hond. Voor honden zijn er ook speciale koelproducten. Zo hebben we bij Teurlings de Mulder een Ice Bandana van AFP die u om de nek van de hond kunt doen om te koelen. Daarnaast hebben we de Scruffs koelmat waarop uw hond lekker koel kan liggen.

Katten

Katten zoeken vanuit zichzelf al snel een koeler plekje op als het te warm  begint te worden. Zorg ervoor dat ze in de schaduw kunnen zitten en dat er voldoende drinkwater voor ze is. Katten kunnen in de hitte ook verbranden, zeker op de neus en buik waar ze dunbehaard zijn. Ligt uw kat toch in de zon kan insmeren met zonnebrandcrème dan ook verstandig zijn.

Konijnen

Konijnen kunnen zeer slecht tegen warmte en het hok moet dan ook nooit zin de zon staan. Om het hok verder te verkoelen kunt u eigen koelelementen maken door plastic flessen met water te vullen en in de vriezer te leggen. Leg deze omwikkeld met een theedoek in het hok en het biedt uw konijn wat verkoeling. Ook een nat wit laken over het hok kan helpen. Bij konijnen moet vooral worden opgelet om de vacht goed schoon te houden want door de warmte kunnen vliegjes sneller toeslaan en madenziekte veroorzaken. Anti-myiasis van Beaphar kan hier tegen helpen om het konijn te beschermen.

Knaagdieren

Ook voor knaagdieren geldt dat het hok uit de zon moet blijven en er voldoende drinkwater aanwezig moet zijn. De gevulde flessen in de vriezer kunnen ook voor uw cavia helpen. Een paar keer per dag groente geven voor extra vocht helpt vaak ook. Let hierbij wel op dat u geen groenteresten in het hok laat liggen want die kunnen snel bederven en vliegen aantrekken.

Help uw huisdier door de zomer

Wilt u uw huisdier ook beschermen tegen de hitte van de zomer? Dan helpen we u bij Teurlings de Mulder graag om te zorgen dat ook de dieren het in huis niet te warm krijgen. We geven u graag advies vanuit onze expertise. U kunt natuurlijk ook bij ons terecht voor de verkoelende producten die uw huisdier kunnen helpen. Voor meer informatie over het tegengaan van oververhitting bij uw huisdier kunt u gerust contact met ons opnemen.